Schoenen zijn belangrijk...

shutterstock_378737329.jpg

Veel kinderen dragen dagelijks sportschoenen, dit is helemaal niet goed voor de voetjes.

Een sportschoen heeft een minder sterke contrefort en wijde pasvorm. De voetbedden zijn extra verend wat ''luie'' voetspieren met zich mee kan brengen en sportschoenen zijn gemaakt van synthetische materialen, wat transpirerende voeten veroorzaakt.  Dit betekent niet dat alle sportschoenen slecht zijn voor de voeten, integendeel. De juiste sportschoen bij de juiste sport is zelfs noodzakelijk! Maar gebruik sportschoenen waarvoor deze bedoeld zijn, namelijk: Sporten!


WAAROM PASVORM EN MATERIAAL BELANGRIJK ZIJN?


Sportschoenen worden bewust wat breder gemaakt zodat de schoenen niet knellen tijdens het sporten.  De schoenen zitten dan inderdaad in het begin lekkerder omdat het lekker los en soepel zit, het nadeel hiervan is dat de voet gaat schuiven in de schoen en dus ook klachten als blaartjes kan opleveren.  Stevige lederen schoenen moeten ingelopen worden omdat het leer vaak stug en hard is, maar het voordeel hiervan is dat de schoenen perfect om de voeten zullen aansluiten wanneer deze volledig zijn ingelopen.

Sportschoenen worden altijd van synthetische materialen gemaakt omdat dit waterdicht en licht is. Het nadeel hiervan is dat uw zoon/dochter, in vergelijking tot een lederen schoen, snel last krijgt van transpirerende voeten en dus een weke voethuid ontwikkelt. Bij het dagelijks dragen van sportschoenen kan dit voor klachten zorgen.


HOE VOORKOM IK DAT MIJN KIND KLACHTEN KRIJGT?


Doordat er meer vering in sportschoenen zit, krijgt de voet minder te voorduren tijdens het sporten, dit is noodzakelijk om klachten te voorkomen. Maar als u dagelijks op verende sportschoenen gaat lopen worden de voetspieren lui. De spieren worden niet getraind, zo ontstaan problemen.  Klachten die voort kunnen komen uit verende schoenen zijn bijvoorbeeld; snel vermoeide voeten, niet lang kunnen lopen, platvoeten (door zwakke voetspieren), klachten in de knieën, verschillende soorten hielspoor, last van de heupen en spierpijn in kuiten/schenen… 

Een goed ondersteunende kinderschoen zorgt er dus voor dat de voetspieren van kinderen sterker worden en klachten voorkomen kunnen worden. Het is niet zo dat ieder kind dan zonder klachten door het leven gaat, maar enorm veel klachten kunnen vermeden worden door het dragen van goede kinderschoenen.  Wij helpen u graag verder!

 

Naar overzicht